Personuppgifter

Den allmänna dataskyddsförordningen (GDPR) är en uppsättning lagar som införts av Europeiska kommissionen från och med den 25 maj 2018 för alla företag som är aktiva i Europa.

Vi har alla hört talas om personuppgifter, men vet du verkligen vad det är? Personuppgifter är all information som direkt eller indirekt identifierar en person. Det kan vara ditt namn, din adress, ditt telefonnummer, ditt födelsedatum eller till och med den IP-adress som du ansluter dig till internet med. Idag är personuppgifter ett värdefullt verktyg för att ge dig den snabba, effektiva och personliga service du förväntar dig av oss. För att stärka förtroendet mellan oss har EcoTree åtagit sig att skydda dina personuppgifter och respektera din integritet. Det är därför vi har sammanställt den här sidan: för att informera dig på ett tydligt och öppet sätt om de villkor under vilka vi samlar in, bearbetar, lagrar, arkiverar och raderar personuppgifter om våra kunder, användare och potentiella kunder. Här hittar du också en påminnelse om de rättigheter du har gällande dina uppgifter, liksom all nödvändig information för att utöva de rättigheterna. Det är vårt ansvar som partner att se till att du alltid kan ha kontroll över hur dina uppgifter används.

Vad har förändrats i praktiken?

För att skydda internetanvändare mot dataläckage eller missbruk av personuppgifter är det numer obligatoriskt för företag att hålla besökare informerade om all datorbehandling som görs med den insamlade informationen. Som alla e-återförsäljare samlar vi in data från våra internetanvändare, och vi arbetar med flera tredjepartsleverantörer, som därför har tillgång till en del av vår data. Dessa uppgifter är viktiga för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen på vår webbplats, och för att säkerställa att din beställning och kundsupport hanteras smidigt och effektivt. Vi har inget att dölja.. tvärtom vill vi vara så transparenta som möjligt, så vi berättar allt!

I strikt efterlevnad med gällande regler behandlar vi huvudsakligen fyra typer av personuppgifter:
• Deklarerad data, dvs. data som samlas in direkt från dig eller från partners som vi har en avtalsenlig koppling till.
• Personuppgifter relaterade till produkter och tjänster, som speciellt skapas när onlinetjänster används.
• Personuppgifter som är allmänt kända, till exempel en offentlig profil på sociala nätverk.
• Personuppgifter som kommer från beräkningar eller slutsatser vi har gjort med de uppgifter du angett, till exempel att skapa riskbedömningar. Vi hanterar dina personuppgifter ansvarsfullt, och för ett specifikt och meningsfullt ändamål.

Uppgifterna hjälper oss att effektivisera våra aktiviteter, uppfylla våra juridiska skyldigheter och - viktigast av allt - att ge dig den mest effektiva tjänsten som möjligt, var du än befinner dig.

Säljer EcoTree mina personuppgifter vidare?

Nej ! Och det kommer vi aldrig att göra! Vissa företag handlar med sin kundinformation i kommersiella syften, men så är inte fallet med EcoTree. All insamlad data finns hos oss och kommer aldrig att ges bort, hyras ut eller säljas till tredje part.

Är mina lösenord säkra?

De lagrade lösenorden är krypterade och kan inte dekrypteras. Dina lösenord är alltså helt säkra.

Hur hanterar ni mitt kreditkortsnummer?

När det gäller betalningar med kredit- eller debitkort samarbetar vi med Stripe, ett världsledande företag inom nätbetalningar, vilket garanterar att dina personuppgifter är säkra. Vi kan inte komma åt ditt bankkortsnummer. Stripe har de högsta certifieringarna som finns inom branschen och har blivit regulatoriskt godkänt i hela världen.

Vilka personuppgifter samlar du in om mig och vad används de till?

Beställningar:

När du skapar ett kundkonto på vår webbplats samlar vi in all information som krävs för att göra en beställning i våra system. Vi ber om din e-postadress, ditt för- och efternamn, dina bankuppgifter, din postadress och ditt telefonnummer för att kunna fullgöra din beställning, informera dig om vår förvaltning av din egendom och för att överföra intäkterna från avverkningen av dina träd. Vid behov överförs denna information till de olika tjänsteleverantörer som arbetar med att uppfylla dina beställning (i vårt fall är det bara presentkort och avkastningen på investeringen som skogsoperatören står för - eftersom dina beställda träd förblir planterade i skogarna). De kan också skickas till våra tjänsteleverantörer som en del av nöjdhetsundersökningar eller telemarketing. Dessa tjänsteleverantörer har ingen rätt överhuvudtaget att använda dina uppgifter för något annat än att behandla din beställning och måste radera uppgifterna från sitt datorsystem efter att de bearbetats.

Nyhetsbrev:

Om du har gett oss ditt samtycke använder vi också din e-postadress för att skicka dig våra nyhetsbrev. Om du inte längre vill ta emot dessa e-postmeddelanden kan du när som helst avsluta prenumerationen genom att klicka på länken "avsluta prenumeration" längst ner i nyhetsbrevet, eller direkt på webbplatsen under fliken "mitt konto". Prenumerationen avslutas omedelbart.

Statistik:

För att konstant bli bättre på det vi gör använder vi programvara och tjänster som drivs av tredjepartsleverantörer som hjälper oss att bättre förstå vår verksamhet. Vi tillhandahåller dessa verktyg med data om vår kundbas, dess webbhistorik på vår sajt och information om produkterna de beställt. De flesta av våra verktyg är baserade i Frankrike eller någon annanstans i Europa, men vissa är aktiva i USA. På grund av det är all data som hanteras av statistiska orsaker helt anonymiserad utanför Europa.

Marknadsföring:

Som de flesta andra näthandlare loggar vi besök så att vi kan bedriva riktad marknadsföring när du surfar på andra webbsajter. Denna aktivitet påverkar inte några personuppgifter. De annonsnätverk eller tredjepartssajter som visar våra annonser har inte heller tillgång till dina personuppgifter. Men om du inte längre vill se våra annonser kan du radera de cookies som finns i din webbläsare.

Hur kan jag radera mina cookies?

Du kan motsätta dig att ta emot cookies (eller liknande teknologi) genom att välja rätt webbläsarinställningar på din dator, smartphone, läsplatta eller övriga plattform.

De beständiga kakor och tredjepartscookies som beskrivs ovan installeras om du fortsätter längre än "läs mer"-länken i "cookiebannern". Var uppmärksam på att bannern visas automatiskt så fort du går in på en sajt som använder cookies, för att försäkra dig om att du har gått med på att din webbinformation samlas in.

Om du vill ha mer information, vänligen besök denna sajt.

Sociala medier- och Gmail-konton:

Om du har använt Facebook eller Gmail för att skapa ditt EcoTree-konto samlar vi endast in din e-postadress, ditt för- och efternamn och ditt användar-id (om du använt Facebook). Vi har inte tillgång till dina bilder, dina vänner, din kontaktlista eller dina inlägg. Vi kommer aldrig att publicera något på din sida utan ditt samtycke.

Vad gör jag om jag vill ändra eller ta bort den information ni har om mig?

På din kundsida på vår webbplats kan du kan själv ändra stora delar av informationen.

Om du inte hittar vad du söker kan du höra av dig direkt till dpo@ecotree.green med ditt specifika önskemål.

Hur länge behåller EcoTree mina personuppgifter?

Våra lagringstider är utformade för att överensstämma med den tid som behövs för att behandla informationen som samlas in. För att fastställa våra lagringstider för olika typer av data har vi tagit hänsyn till:
• De olika syften som informationen samlats in för att uppfylla.
• Människorna som påverkas av insamlingen.
• Efterlevnaden av de lagar, samt de regulatoriska och professionella skyldigheter, som vi är bundna att följa.

Ytterligare information om EcoTrees dataskyddspolicy

Vi har också vidtagit åtgärder som organisation, en av dem är att skapa ett team som hanterar informationssäkerheten.

Mer generellt säkerställer vi att alla våra anställda är medvetna om personuppgiftsskydd och att de uppfyller de regler som finns, samt företagets etik.

Våra dataskyddsombud (DPO) säkerställer att de dataskyddsregler som finns efterlevs inom EcoTree. De informerar och rådgiver EcoTrees VD om alla saker som har med personligt dataskydd att göra. De är också kontaktpersoner åt CNIL, vår tillsynsmyndighet, gällande alla frågor som har med personuppgiftshantering att göra.

Vi väljer underleverantörer eller tjänsteleverantörer som erbjuder höga garantier gällande implementationen av tekniska och organisatoriska åtgärder. Alltså säkerställer vi att hanteringen av din data möter regelverkens krav på personuppgiftsskydd. Om vi upptäcker något som påverkar personuppgifter meddelar vi CNIL (franska “National Commission for Information Technology and Freedoms”) brådskande, och informerar de berörda parterna.

Våra prospekt, kunder och andra intressenter som samarbetar med oss kan också bidra med att upprätthålla vårt personuppgiftsskydd. Vi uppmanar dem att respektera de gällande reglerna och att informera oss om eventuella avvikande händelser.

Slutligen är det bra att veta att du också kan och måste agera för att skydda dina personuppgifter. Tänk på att du har flera rättigheter gällande din data, som till exempel:
• Rätten att tillgå, rätta, motsätta dig, begränsa, ta bort och flytta dina personuppgifter.
• Rätten att upprätta instruktioner gällande lagring, borttagning och kommunikation av dina personuppgifter efter din död.
• Rätten att lämna in ett klagomål hos CNIL.